Од ЕВН Македонија известуваат дека на ден 26.02.2021 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:     

 • од 09:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул.М.Угринова - кај автобуската (опш.Гостивар)
 • од 09:00 до 13:00 часот корисниците од ул.Ристо Јанев (опш.Гевгелија)
 • од 08:30 до 15:00 часот корисниците од Мала река, Алдинци, МВ Гумно, кај рибникот Принц (опш.Студеничани)
 • од 09:00 до 11:00 часот корисниците од с.Оревоец, с.Плетвар, Репетитори на Плетвар, Каменолом Теракота, КРИН КГ, Маврово асфалтна база, с.Беловодица, с.Никодин, с.Смолани (опш.Прилеп)
 • од 07:30 до 14:30 часот корисниците од с.Врбица, с.Горно Кратово, Нежилово, Мушково, Којково, Кнежево, Каврак и Емирица (опш.Кратово)
 • од 06:00 до 14:00 часот корисниците од Софилари, дел од 8-ми км, поточно Агро ДООЕЛ, Церада ДОО и помпи Драгоево (опш.Штип)
 • Во период од 09:00 до 14:00 часот корисниците од дел од село Гајре кај споменикот (опш.Тетово)
 • од 08:00 до 11:00 часот корисниците од индустрискиот дел од Моински пат (потрошувачи поврзани од ТС Патир, ТС Чомбе, ТС Ракита и ТС Гетекс) (опш.Гевгелија)
 • од 09:00 до 15:00 часот корисниците од ул.М.Угринова - област позади градинката (опш.Гостивар)
 • од 09:00 до 12:30 часот корисниците од дел од с.Босилово (према с.Петралинци) (опш.Струмица)
 • од 09:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул.Роналд Реган, ул.Осло, Бањалучка и околните споредни улици, дел од бул.Митрополит Теодосија Гологанов во близина на Реплек (опш.Карпош)
 • од 10:00 до 12:00 часот корисниците од Велешта - Хотел Екслузив и Насуфи Мухамед, кратки прекини ќе имаат Велешта Пилана, Плум Влаши, Бензиска Хани, Млин Истрефи, Рикавел (опш.Струга)
 • од 09:30 до 15:30 часот корисниците од Карпалак, Струшка (опш.Прилеп)
 • од 08:30 до 14:30 часот корисниците од с.Будинарци, с.Мачевом, с.Митрашинци (опш.Делчево)
 • од 09:00 до 11:00 часот корисниците од ул.Козле (зграда карши бензиска пумпа на Макпетрол) (опш.Карпош)
 • од 12:00 до 14:00 часот корисниците од ул.Леринска од бр.1 до бр.10, ул.Милан Марковиќ од бр.1 до бр.20, ул.Козле од бр.1 до бр.20, ул.Стогово од бр.1 до бр.15 (опш.Карпош)
 • од 09:30 до 11:00 часот корисниците од Јане Сандански, кафе бар Дикаприо (опш.Прилеп)
 • од 10:00 до 13:00 часот корисниците од с.Карбинци (опш.Штип)
 • од 07:00 до 08:30 часот корисниците од голем дел од градот: Актива Ван Хол, погоните во некогашен Прогрес, Индустриска зона Север, Касарната, Жел.станица, сите погони, ресторани, бенз.пумпи и домаќинства на ул.Гоце Делчев (некогашни Астибо, Баргала, Мавис и др), Брегалничка, Железничка, дел од ул.Ванчо Прќе, Каленица, Силоси, УГД, Исарот, Живинарска фарма, Плуждино, Кежовица, Ново Село, селата Три Чешми, Ежово и околината, селата Софилари, Драгоево и др. (опш.Штип)