Состојба со корона вирусот во Р.С. Македонија за ден 15.04.2021 година:
- Број на нови случаи во последното деноноќие – 890;
- Број на излечени – 1.024;
- Број на починати – 35;
Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 15.04.2021 година во Р.С. Македонија изнесува:
- Вкупен број на потврдени случаи – 145.001;
- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0
- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 120.707;
- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 4.357;
- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.
- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;
Состојба со корона вирусот во РСМ за ден 13.04.2021 година:
- Број на нови случаи во последното деноноќие – 1129;
- Број на излечени – 1152;
- Број на починати – 27;
Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 13.04.2021 година во РСМ изнесува:
- Вкупен број на потврдени случаи – 143162;
- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0
- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 118941;
- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 4.289;
- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.
- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 31.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1511;

- Број на излечени – 587

- Број на починати – 32;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 31.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 130.022;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 106.979;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.781;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Од ДЗС Битола известуваат дека во атарот на с.Канатларци пронајдена е артилериска граната од 155мм од Првата светска војна и истата е подигната од стручно лице од  ДЗС Битола.