Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 20.02.2020 година (четврток) се планирани следните крводарителни акции: со вработените во ПС Куманово, со вработените и припадниците на АРМ – Тетово, со членовите од КУД Таше Милошевски – Ресен и со учениците во СУГС Илија Николовски Луј – Скопје