Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 19.02.2020 година (среда) се планирани крводарителни акции во: Влеча на Возови Скопје, АРМ  Куманово, ЦК Пробиштип, Кривогаштани - Прилеп, Ростуше -  Маврово Гостивар  и во Ново Село - Струмица