Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 01.04.2020 година (среда)  планирана е крводарителна акција со граѓаните на Свети Николе во просториите на општината.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 31.03.2020 година (вторник)  планирана е крводарителна акција со жителите на Кавадарци во просториите на општината.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 30.03.2020 година (понеделник)  планирана е крводарителна акција со жителите на Кратово.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 27.03.2020 година (петок)  планирани се крводарителни акции во Скопје со вработените во ПС Гази Баба како и единицата за кучиња и со вработените во ПС Ресен.