Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 08.10.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

Поради изведување на асфалтерски работи на регионалниот пат Р 2344 на делницата нас. Чашка - Голозинци од 08.10.2019, секој работен ден освен во недела од 10 до 16 часот во наредните 12 дена патот ќе биде затворен за сообраќај.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 07.10.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Виадукт трејд - ДООЕЛ известува дека на ден 04.10.2019   ќе се започне со изведување градежни активности при рехабилитација на магистрален пат А2, делница Гостивар - Кичево на потег од наплатна станица Гостивар до мост кај с.Здуње во времетраење од 60 (шеесет) дена, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 03.10.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Македонија Пат известува дека на регионалниот пат Р-2249, Мелнички мост – Центар Жупа, делница Брештани – Житинани, од 02.10.2019 година, поради изведување на градежни работи (асфалтирање), сообраќајот повремено (20 – 30 мин.) ќе биде во прекин. Работите ќе се изведуваат од 09:00 до 17:00 часот во наредните 20 дена. На местото на работата ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 02.10.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

Македонија Пат известува дека на регионалниот пат Р-2249, Мелнички мост – Центар Жупа, делница Брештани – Житинани, од 02.10.2019 година, поради изведување на градежни работи (асфалтирање), сообраќајот повремено (20 – 30 мин.) ќе биде во прекин. Работите ќе се изведуваат од 09:00 до 17:00 часот во наредните 20 дена. На местото на работата ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.