Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 13.11.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Виадукт трејд известува  дека денес на ден 13.11.2019 година  ќе се започне со  изведување  геодетско снимање на дел од бул. 8ми Септември од крстосница со бул. Илинден до крстосница со бул. Митрополит Теодосиј Гологанов, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај, во времетраење од 4(четири) дена.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:30 часот на ден 11.11.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 09.11.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 04.11.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

На магистралниот пат А2 Кичево – Охрид (на потег од Пресека до с.Песочан) од денес - 02.11.2019 г. поради изведување градежни работи (асфалтирање) наместа сообраќајот ќе се одвива со девиjации (односно преминување од една во друга коловозна лента) за што ќе биде поставена соодветна соообраќајна сигнализација.Работите ќе се изведуваат во наредните 10 дена.

Доо ПРО - ГЕО известува дека согласно на одобрението за времена измена на режим на сообраќај издадено од Министерството за транспорт и врски,со број 11-уп-127/4 од 07.10.2019 год. на автопат А1, А2 и А4, делница Миладиновци – Петровец – Хиподром - Миладиновци, почнувајќи од ден 12.10.2019 год. ќе се вршат геодетски мерења согласно добиеното одобрение. Геодетските мерења ќе се вршат секој ден од 07.00 до 18.00 часот почнувајќи од 12.10.2019 год. до 07.11.2019 год.