Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 15.04.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.  На планинскиот превој Стража е воведена забрана за тешки товарни возила од 04:20 часот утринава поради врнежи од снег. Забрана за тешки товарни возила е воведена и на патниот правец од маврово – Дебар и обратно од 06:40 часот.

Од Македонски железници известуваат дека дека железничкиот патнички сообраќај поради состојбата со корона вирусот не се одвива. Железничкиот товарен сообраќај се одвива редовно без прекин.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:10 часот на ден 10.04.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

 

Од Македонски железници известуваат дека железничкиот патнички сообраќај поради состојбата со корона вирусот и воведениот полициски час се одвива само на релациите Скопје – Гевгелија и Скопје – Битола и тоа по еднаш дневно во двете насоки. Железничкиот товарен сообраќај се одвива редовно без прекин.

 

Од ЈСП Скопје e добиено известување дека автобускиот сообраќај се одвива согласно вонредната ситуација. Од 09.04.2020 година  (четврток) секој работен ден, јавниот превоз ќе функционира во периодот од 05.00 до 09.00 и од 13.00 до 16.00 часот. За време на викендот автобускиот сообраќај нема да се одвива.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 08.04.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Mеѓуградскиот автобуски сообраќај се одвива редуцирано, а заради состојбата со корона вирусот сообраќајот кон Дебар, Куманово, Битола и Прилеп е целосно во прекин. Меѓународниот автобуски сообраќај воопшто не се одвива.