На ден 05.08.2020 година, во периодот помеѓу 08:00 и 16:00 часот, стручната екипа од фирмата „Мактек“ ДООЕЛ Скопје, на локалитетот с.Ласкарце (опш.Сарај) ќе изврши минирање.

Од МАКТЕК  известуваат дека на ден 30.07.2020 година во време од 08:00 до 18:00 часот стручен тим на МАКТЕК Дооел ќе изврши минирање за потребите на компанијата Геотехника Дооел на локалитетот Ежово брдо  (опш.Штип)

Од Мактек Дооел известуваат дека на ден 29.07.2020 година во време од 08:00 до 16:00 часот ќе извршат минирање на локалитетот Експресн пат А2 (во изградба) ЛОТ 2: под-делница: Крива Паланка - Длабочица, секции од км 9+800 до км 9+900.

ДООЕЛ Мак  Дрил известува  дека на ден 28.07.2020 година ( вторник ) на каменоломот Говрлево сопственост на цементарница УСЈЕ во периодот од 11.00 до 15.00 часот ќе се изврши минирање.