ЕВН известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 22.08.2019 година без електрична енергија ќе останат:
- Од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од в.н покрај река Осојница, с.Лаки, в.н Обозна. (опш.Виница);
- Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од с.Стар Караорман. (опш.Штип);
- Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Кондово кај новата џамија. (опш.Ѓорче Петров-Скопје);
- Од 09:15 до 13:30 часот, корисниците од с.Карбинци. (опш.Штип);
- Од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од ул.Ѓорѓи Наумов, дел од ул.25 та, дел од ул.27 ма, дел од ул.28-ма, дел од ул.Дојранска, дел од ул.31-ва, дел од ул.30-та, дел од ул.Т.Даскало со околните стопански и нестопански објект. (опш. Битола);
- Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Србиново. (опш.Гостивар);
- Од 10:00 до 11:00 часот, корисниците од дел од с.Баринци. (опш.Студеничани-Скопје);
- Од 05:30 до 06:00 часот, корисниците од дел од Населба 11 Октомври, Поголем дел од Општина Центар, Зелено Пазарче, Нов Драмски Татар, Пајко Маало, Поголем дел од Општина Центар, Веро Џамбо, МРТВ, населба Пролет, Народна Банка, Маџир Маало, Поголем дел од Општина Центар, АЕК, Музеј на РСМ, Нов Театар, Водовод нов објект, Објектите под Кале. (опш.Центар-Скопје);
- Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Копачин Дол. (опш.Тетово);
- Од 09:30 до 14:30 часот, корисниците од с.Бигла, с.Драмче, с.Турија, с.Илиово и с.Вратиславци. (опш.Делчево);
- Од 10:00 до 13:00 часот, корисниците од нас.Маврови Анови, с.Маврово, с.Леуново и с.Никифорово. (опш.Гостивар)
- Од 08:30 до 15:30 часот, корисниците од с.Луково и с.Близанци. (опш.Кратово)
- Од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од ул.Киро Глигоров бб - објект на ФОН и околните објекти, ул.Индустриска 2 - објект на автосалон на Мерцедес и околните објекти. (опш.Гази Баба-Скопје);
- Од 10:00 до 14:00 часот, корисниците од с.Мајден, место викано Привуш и Круша. (опш.Кавадарци);
- Од 08:20 до 13:20 часот, корисниците од болница Медика Инстанбул. (опш.Тетово);
- Од 13:00 до 15:00 часот, корисниците од ул.Блага Ружето. (опш.Прилеп);
- Од 08:45 до 11:30 часот, корисниците од дел од место викано Багремов цвет (пат за каменолом Зебрњак). (опш.Куманово);
- Од 09:45 до 16:30 часот, корисниците од Мала Хидроцентрала Слатино, Антена фар - предавател на МНАВ, с.Оздолени, с.Сошани, с.Издеглавје и с.Слатино. (опш.Охрид);
- Од 09:00 до 09:30 часот, корисниците од дел од населба 11 Октомври, Поголем дел од Општина Центар, АЕК, Театар, Музеј, Водовод, објектите под Кале, Поголем дел од Општина Центар, Веро Џамбо, населба Пролет, населба Маџир Маало, Народна Банка, Поголем дел од Општина Центар, Зелено Пазарче, улиците: Македонија, Нов Драмски и Пајко Маало. (опш.Центар).