ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 24.09.2019 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

 • Од 09:30 до 12:30 часот, корисниците од нас.Сењак 1, ул.Кајгана (опш.Штип);
 • Од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од селата Стрезимир, Богдево, Кракорница, Ничпур и Бродец и караулата Стрезимир; Од 10:20 до 12:30 часот, корисниците од селата Селце и Врбјане; Од 11:00 до 13:30 часот, корисниците од с.Врбен (опш.Гостивар);
 • Од 08:30 до 15:30 часот, корисниците од селата Емирица, Кнежево, Каврак и Којково и пумпите за наводнување во наведените села (опш.Кратово);
 • Од 09:30 до 15:30 часот, корисниците од с.Ореовец (опш.Прилеп);

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 23.09.2019 година без електрична енергија ќе останат:

 • Од 10:00 до 13:00 часот, корисниците од с.Радово и Млекара Здравје Радово (опш.Струмица);
 • Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од дел на улиците Марко Нестороски и Богомилска, во делот каде овие две улици се вкрстуваат, во делот од улицата Богомилска кај апартмани Милка.(опш.Охрид);
 • Од 09:00 до 15:30 часот, корисниците од Челопек: долен дел на селото покрај каналот на Сува Река (опш.Тетово);

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 20.09.2019 година без електрична енергија ќе останат:

 • Од 11:00 до 15:30 часот, корисниците од дел од ул.2 и околните споредни улици во с.Бардовци (опш.Карпош);
 • Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од нас.Голиево-Оризари (опш.Чучер Сандево);
 • Од 09:00 до 13:30 часот, корисниците од Објекти на и околу Тетовско Кале (опш.Тетово);
 • Од 12:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од објектите над гробиштата (опш.Тетово);

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати во електро дистрибутивната мрежа на ден 19.09.2019 година без електрична енергија ќе останат:

 • Од 08:30 до 15:30 часот, корисниците од бул.АСНОМ – згради бр.100, 108, 109, 111, 112, 113, 115 и 117 (опш.Аеродром – Скопје);
 • Од 10:00 до 14:00 часот, корисниците од улиците 8, 10, 11, 14, 18, 19, 20, 24, 32, 36, 34, 40, 42, 46, 48, 50, 48, 52, 54, 56, 58, 60, 62, и 1559, дел од улиците Бутелска и Радишанска, селата Љуботен, Љуботенски пат, Смиљковци, Булачани, Раштак, Црешево, Виниче, Страчинци и Булачани (опш.Бутел и Гази Баба – Скопје);
 • Од 04:30 до 06:30 часот, корисниците од населбите Чукур и Гоце Делчев, селата Арачиново, Јурумлери, Мојанци и Орланци, ул.Перо Наков – Кванташки, населбите Трубарево и Инџиково и населбата и село Синѓелиќ (опш.Гази Баба и Арачиново – Скопје);