Од ЕВН Македонија известуваат дека поради планирани зафати на електроситрибутивната мрежа на ден 19.10.2019 година, од 09:00 до 17:00 часот без напојување со електрична енергија ќе останат корисниците од селата Моин и Ново Конско и индустриските објекти кои се наоѓаат на излез од Гевгелија кон с.Моин (опш.Гевгелија).

Од ЕВН Македонија известуваат дека поради планирани зафати на електроситрибутивната мрежа на ден 18.10.2019 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

  • Од 11:30 до 15:30 часот, корисниците до Веро Џамбо и од ул.Битолска во Нова Маала (опш.Центар – Скопје);
  • Од 08:45 до 10:30 часот, корисниците од улиците Трајко Иванов, Добромир Хрс од бр.23 до бр.39, Петар Драпшин – потег од ул.Трајко Иванов до ул.Спиро Гулапчев, Лазар Димитров од бр.21 до бр.31, Лав Толстој, Ефтим Спространов од бр.27 до бр.50, трговскиот центар и урбана заедница на ул.Петар Драпшин (опш.Кисела Вода – Скопје);

Од ЕВН Македонија известуваат дека поради планирани зафати на електроситрибутивната мрежа на ден 17.10.2019 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

  • Од 09:00 до 14:30 часот, корисниците од с.Долна Бањица (област кај сушара) (опш.Гостивар);
  • Од 10:00 до 14:30 часот, корисниците од дел од ул.В.Влаховиќ, делот кај Центар за социјални работи и Каракански Бавчи (опш.Штип);
  • Од 09:30 до 17:00 часот, корисниците од с.Рожден (опш.Кавадарци);

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 16.10.2019 година без електрична енергија ќе останат:

  • од 09.30 до 17.00 часот, корисниците од с.Рожден (опш.Кавадарци);
  • од 09.00 до 15.00 часот, корисниците од с.Рашче, Копаница, Бојане и дел од с.Кондово  (опш.Сарај);
  • од 08.00 до 16.00 часот, корисниците од индустриските корисници кај с.Прдејци (Випро , Таурус и пумпи Шуклев) (опш.Гевгелија);
  • од 12.00 до 14.00 часот, корисниците од Централниот дел од село Скудриње, училиштето, џамијата (опш.Струга);
  • од 09.00 до 11.00 часот, корисниците од дел од нас.Вера Которка (опш.Куманово);