Од МО- ГШ на АРМ известуваат дека на ден 10,11, 17 и 24.11.2020 година во време од 09:00 до 15:30 часот, на стрелиштето “Леково” ќе се реализира боево гаѓање. За таа цел се забранува секакво движење на лица и стока во реонот на стрелиштето. Се предупредуваат сите лица кои по завршувањето на гаѓањето во реонот на стрелиштето доколку најдат неексплодирани зрна односно проектили, да не ги фаќаат и за тоа да ги известат органите на МВР и командата на гарниозонот во Прилеп.

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 08.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 978;

- Број на излечени – 24;

- Број на починати – 26;                                                                                             

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 08.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 39.760;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 23.035;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.136;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

Од ПС Виница известуваат за пронајдена не експлодирана граната во атарот на с.Црн Камен. Пиротехничар од ДЗС утврдил дека се работи за граната 75 мм од балканските војни или од I СВ. Истата е подигната за уништување од ДЗС.

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 07.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1285;

- Број на излечени – 176;

- Број на починати – 14;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 07.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 38.782;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 23.011;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1110;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;