Од ДЗС Битола ивестуваат дека овластен пиротехничар подигнал 17 артилериски гранати од 75мм. со потекло од Првата светска војна, кои при изведување на градежни работи на 28.10.2020 година беа пронајдени кај градскиот стадион „Тумбе Кафе“ во Битола. Истите се безбедно подигнати и складирани за понатамошна постапка.

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 13.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1064;

- Број на излечени – 507;

- Број на починати – 25;

                                                                                      

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 13.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 44.898;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 26.289;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.263;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

Од ДЗС ивестуваат дека oд атарот на с.Веселчани (ЕЛС Прилеп) подигнати се 21 артилериска граната од 75 мм, од Првата светска војна и пренесени се во магацинот на ДЗС Битола за понатамошно постапување.

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 12.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1295;

- Број на излечени – 429;

- Број на починати – 26;

                                                                                    

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 12.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 43.835;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 25.782;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.238;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;