Состојба со корона вирусот во земјата за ден 16.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 591;

- Број на излечени – 439;

- Број на починати – 40;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 16.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 47.636;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 27.803;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.345;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

Од МО- ГШ на АРМ известуваат дека на ден 17 и 24.11.2020 година во време од 09:00 до 15:30 часот, на стрелиштето “Леково” ќе се реализира боево гаѓање. За таа цел се забранува секакво движење на лица и стока во реонот на стрелиштето. Се предупредуваат сите лица кои по завршувањето на гаѓањето во реонот на стрелиштето доколку најдат неексплодирани зрна односно проектили, да не ги фаќаат и за тоа да ги известат органите на МВР и командата на гарниозонот во Прилеп.

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 15.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 990;

- Број на излечени – 382;

- Број на починати – 24;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 15.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 47.050;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 27.364;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.305;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 14.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1168;

- Број на излечени – 692;

- Број на починати – 18;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 14.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 46.062;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 26.981;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.281;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;