Состојба со корона вирусот во земјата за ден 19.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1198;

- Број на излечени – 621;

- Број на починати – 26;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 18.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 51.213;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 30204;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1423;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 18.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1406;

- Број на излечени – 937;

- Број на починати – 21;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 18.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 50.015;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 29.583;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.397;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

Од ДЗС известуваат дека на ден 18.11.2020 година, 4 пиротехничари од ДЗС од локацијата кај градскиот стадион Под Тумбе кафе во Битола извадиле поголем број на артилериски гранати со калибар од 75 мм од Прва Светска Војна. Истите се  пренесени и безбедно складирани за понатамошно постапување со нив.

 

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 17.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 977;

- Број на излечени – 843;

- Број на починати – 31;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 17.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 48.613;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 28.646;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.376;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;