Од МО- ГШ на АРМ известуваат дека на ден 24.11.2020 година во време од 09:00 до 15:30 часот, на стрелиштето “Леково” ќе се реализира боево гаѓање. За таа цел се забранува секакво движење на лица и стока во реонот на стрелиштето. Се предупредуваат сите лица кои по завршувањето на гаѓањето во реонот на стрелиштето доколку најдат неексплодирани зрна односно проектили, да не ги фаќаат и за тоа да ги известат органите на МВР и командата на гарниозонот во Прилеп.

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 22.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1112;

- Број на излечени – 709;

- Број на починати – 24;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 22.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 54.743;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 32.366;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.511;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 21.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1182;

- Број на излечени – 707;

- Број на починати – 25;                                                                                                                       

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 21.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 53.631;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 31.659;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1.487;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 20.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1237;

- Број на излечени – 748;

- Број на починати – 39;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 20.11.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 52.449;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 30952;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1462;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;