Состојба со корона вирусот во земјата за ден 20.10.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 408;

- Број на излечени – 280;

- Број на починати –4;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 20.10.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 24.196;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 17.672;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 850;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;   

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 19.10.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 161;

- Број на излечени – 154;

- Број на починати –12;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 19.10.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 23.788;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 17.392;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 846;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Од МО ГШ на АРСМ иџзвестуваат дека во деновите 20.10 и 27.10.2020 година, во време од 09:00 до 15:30 часот, на стрелиштето “Леково“ ќе се реализира боево гаѓање.

Од ЈЗУ ЦЈЗ Тетово известуваат дека од извршеното испитување на водите од нивна страна на ден 15.10.2020 година во опш.Тетово и околните општини, неисправна вода за пиење е утврдена во населените места: Непроштено - школо, Џепчиште - Џамија и чешма кај Автолакер - Среќко, Порој - школо и чешма на пат Тетово - Порој, Првце - куќа и јавна чешма, Доброште - јавна чешма, Сетоле - јавна чешма и чешма кај црква, Отуње - црква, Јадоарце - чешма сред село и куќа на Деановски Мирослав, Добарце - школо, кај џамија и гробишта и Групчин - школо и кај амбуланта.