Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 20.02.2020 год. (четврток), заради реконструкција на усисниот дел на пумпа бр. 5 во Пумпена Станица - Гази Баба, без водоснабдување од 23:00 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат корисниците од населбите Чаир, Топаанско Поле, Бутел 2, Гази Баба, високата зона од нас. Железара и објектот на Гинекологија Чаир. (Општини Чаир, Бутел и Гази Баба)