Oд JКП Комуналец - Свети Николе известуваат дека поради замена на дотраена стара водоводна мрежа, ЈКП Комуналец ке изврши замена на старата со нова водоводна мрежа на дел од улицата Никола Карев. Жителите на таа улица ке останат без водоснабдување до завршување на работите. Истовремено ке се изврши поставување на нов вентил за сопирање на водата бидејки во случај на дефект да не остане без вода поголем реон од градот.

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 20.02.2020 год. (четврток), заради реконструкција на усисниот дел на пумпа бр. 5 во Пумпена Станица - Гази Баба, без водоснабдување од 23:00 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат корисниците од населбите Чаир, Топаанско Поле, Бутел 2, Гази Баба, високата зона од нас. Железара и објектот на Гинекологија Чаир. (Општини Чаир, Бутел и Гази Баба)