Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 20.02.2020 година, поради реконструкција на усисниот дел на пумпа бр.5 во ПС.Гази Баба, без  водоснабдување ќе останат корисниците од населбите Чаир, Топанско Поле, Бутел 2, Гази Баба, високата зона во нас.Железара и гинекологија Чаир од 23:00 часот до завршување со реконструкцијата (општини Чаир, Бутел и Гази Баба).