Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 19.01.2020 година, заради дефект на водоводна цевка со пречник 700 мм на Бул. Александар Македонски (пред влезот на АСУЦ Боро Петрушевски), доколку има потреба да се затвори водоснабдувањето без вода ќе останат корисниците од дел од истиот булевар, Пивара – Скопје, и населбите Ченто, Маџари и Трубарево (опш.Гази Баба).