Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 30.07.2020 година поради изведување водоводен приклучок  на водоводна мрежа со пречник ф-100 мм на ул.Христо Чернопеев бр.8 од 10:00 часот до  завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица  (опш.Центар).

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 29.07.2020год. поради реконструкција на водоводна мрежа од Ф-200мм на Бул.Борис Трајковски бб ( Кисела Вода ), без  водоснабдување од 09:00 часот до завршување со активностите ќе останат дел од корисниците на Бул.Борис Трајковски, како и од ул.Емил Зола. (општина К.Вода). Исто така на ден 29.07.2020год. поради реконструкција на водоводна мрежа од Ф-100мм, Ф-80мм и Ф 5/4“на ул.Георги Димитров бб ( Кисела Вода ), прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците на ул.Георги Димитров и ул.Вера Јоциќ од 09:00часот до завршување со активностите. (општина К.Вода)

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 28.07.2020 година ( вторник )  поради уличен дефект од ф - 500 мм на бул. Киро Глигоров кај ФОН, во периодот од 06.00 часот па се до отстранување на дефектот без вода ќе остане објектот на хотел Хилтон лоциран на бул. Србија, објектите на ФОН, Бриколаж, Славија и Нептун, како и салонот на Мерцедес лоцирани на бул. Киро Глигоров. Во истиот временски период намален притисок во водоснабдувањето ќе имаат корисниците од населбите Маџари, Хиподром и Ченто. ( општина Гази Баба).

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 27.07.2020 година, поради изведување на водоводен приклучок на цевка со пречник Ф - 200 мм на Бул.Борис Трајковски бб, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Бул.Борис Трајковски од бр.2 до бр.46 и дел од ул.Емил Зола од 09:00 часот до завршување со приклучокот (опш.Кисела Вода).

Од ЈКП „Стандард“ Дебар известуваат дека е воведена рестрикција во снабдувањето со вода во општина Дебар и Центар Жупа од 13:00 до 16:00 часот.